20 Aralık 2008 Cumartesi

Yenİ - Garmin Mobile Xt V5.00 - Kurulum - Resİmlİ Anlatım


Garmin'in için gerekli olan sistem dosyalarını, Türkiye haritasını ve gerekli rötüşleri yapacağımız dosyaları vereceğim.

Garmin Mobile XT Sistem Dosyaları V5.00 FULL:



Garmin Mobile XT SON ÇIKAN Türkiye Haritası (7/2008):



Garmin Mobile XT İlaç Dosyaları:



artık elimizde Garmin için her şey mevcut. bunları indirdikten sonra RAR'dan Garmin, private ve GarminMobileXT.sis dosyalarını komple alın ve masaüstüne atın.



şimdi işin zor kısmına geliyoruz. madde madde anlatacağım karışıklık olmaması için..

- GMXTilac dosyasının içindeki IMEI Converter'ı çalıştırın ve telefonunuzun IMEI numarasını buraya girin (telefonunuzda *#06# tuşlayarak görüntüleyebilirsiniz) ve Convert tuşuna basın. Altta bir numara çıkacaktır. Bunu kopyalayın



- GMXTilac.exe'yi açın. Biraz önce aldığınız numarayı burada Unit ID yerine yazın. Üstteki Generate'e tıklayın ve alta bir kod çıkacaktır. Bu kodu kopyalayın. GMXTilac.exe'yi kapatmayın, çünkü daha işimiz bitmedi.



- Bilgisayarınızda bir "Not Defteri" açın. Bunun içine demin almış olduğunuz kodu yapıştırın. Daha sonra not defterinde Dosya > Farklı Kaydet diyerek dosya ismini sw.unl olarak değiştirdikten sonra masaüstüne kaydedin. (*.*txt uzantısını sildikten sonra sw.unl yazın)



- Tekrar GMXTilac programına dönüyoruz. Şimdi aşağıdaki işleme devam etmemiz gerekecek. Aşağıda Select Map Product'da en altta bulunan 'i seçin. Çıkan pencereye 848 yazıp enterların. Şimdi aşağıdaki Generate tuşuna tıklayın. Çıkan kodu kopyalayın.





- Aynen biraz önce yaptığımız gibi bir not defteri daha açın. Son kopyaladığınız kodu bunun içine yapıştırın. Daha sonra not defterinde Dosya > Farklı Kaydet diyerek dosya ismini gmapsupp.unl olarak değiştirdikten sonra masaüstüne kaydedin. (*.*txt uzantısını sildikten sonra gmapsupp.unl yazın)

- Şimdi masaüstünde Garmin, private ve GarminMobileXT.sis klasörleriyle gmapsupp.img, gmapsupp.unl ve sw.unl dosyaları olması gerek. Son durum böyleyse gmapsupp.img, gmapsupp.unl ve sw.unl dosyalarını Garmin dosyasının içine atın. Bu işlemden sonra Garmin dosyasının içine bu dosyalar gelmiş mi diye kontrol edin.





- Buraya kadar her şey tamamsa USB kablosu ile Garmin, private ve GarminMobileXT.sis klasörlerini hafıza kartınıza (yığın hafızaya) atın. Bu işlem 1 - 2 dakika sürecektir. Yükleme işi bittikten sonra, USB kablosunu telefonunuzdan çıkartın. Telefon "veri kaybı olmuş olabilir" gibi bir uyarı verir. Önemsemeyin ve Tamam deyin. Telefondan Menü > Araçlar > Dosya yön. gelin. Dosya yöneticisi açılında yön tuşlarıyla sağa basarak hafıza kartına geçin ve burada Garmin > Apps > Symbian > Res klasörünün içindeki GarminMobileXT.sis dosyasına basarak Garmin'i yükleyin.

- Program, Menü > Uygulamalar klasörünün içine kurulur. Garmin'i bulun ve çalıştırın. İngilizce olarak yüklenecektir. I Agree'ye bastıktan sonra yön tuşlarıyla sağa 19 kere tıklayarak Türkçe seçimini yapın. Ses yönlendirmede Türkçe dil seçeneği otomatik olarak çıkacaktır. Ona da tamam dedikten sonra ilgili birim ayarını metrik olarak ayarlayıp tamam diyin. Garmin Online ayarlarınıda istediğiniz gibi ayarladıktan sonra ana menüye geleceksiniz.

- Ana Menü'de hemen "GPS Cihazı Aranıyor..." diye bir not çıkacak. Buna İptal diyin. Ayarlar > Sistem > Uzak GPS'e girin ve Ekli/Yardımlı GPS'i seçip etkinleştir deyin.


"AYARLAR > SİSTEM > UZAK GPS'DE EKLİ/YARDIMLI GPS DİYE BİR ŞEY YOK DİYORSANIZ"

hiç telaşlanmayın. Garmin'i kapatın. Menü > Araçlar > Dosya yön. > Hafıza Kartı > Garmin dosyasının içinde en altta gmapsupp.unl ve sw.unl dosyalarını göreceksiniz. Bu iki dosyanın uzantısı eğer gmapsupp.unl.txt ve sw.unl.txt olarak görünüyorsa ikisininde adını üstlerine gelip Seçenek > Yeni isim ver diyerek .txt yazsını silin. Telefon normal olarak "Dosya uzantısı değiştirildiğinde dosya kararsız hale gelebilir!" diye bir uyarı verecektir. Önemsemeyin. İkisininde .txt uzantılarını sildikten sonra tekrar Garmin'i açın ve Ayarlar > Sistem > Uzak GPS'de Ekli/Yardımlı GPS'i seçip Etkinleştir deyin.

GARMIN MOBILE XT artık sizin... Hayırlı olsun...

GARMIN MOBILE XT TÜM AVRUPA HARİTASI

!!! 11 PART HALİNDE SUNULMUŞ GARMIN EUROPE NT HARİTASI. TÜM AVRUPA ÜLKELERİNİ KAPSAMAKTADIR !!!
partların downloadından sonra içinden çıkan GMAPSUPP.IMG 'yi masaüstünüze atın.. bu harita için sağ tıkladıktan sonra "yeniden adlandır" diyip GMAPSUPP2.IMG adını verin. daha sonra Türkiye haritası için yapmış olduğumuz ilaçlamayı aynı şekilde yaparken 'i 197 olarak girin, Generate dedikten sonra çıkan kodu kopyalayın.. bu kopyaladığınız kod için yine masaüstünde bir not defteri açın ve kodu yapıştırdıktan sonra Dosya > Farklı Kaydet'e tıklayıp GMAPSUPP2.unl olarak kaydedin.. bu işlemden sonra masaüstünüzde GMAPSUPP2.IMG ve GMAPSUPP.unl adında 2 tane dosya olması gerekir.. bunları telefonunuza USB kablosu ile Garmin klasörünün içine atın..

bu işlemi yaptıktan sonra "e ben Türkiye'deyim ya Avrupa Haritası açılırsa" ya da "Avrupadayım, TR haritası açılırsa" diye düşünmeyin.. çünkü bildiğim kadarıyla Türkiye'deyken otomatik olarak Türkiye haritası açılıyor, Avrupa'dayken Avrupa haritası açılıyor..

GARMIN MOBILE XT V5.00'DAN BİRKAÇ GÖRÜNTÜ







Yenilenen arayüz gerçekten çok başarılı ve dikkat çekici

Devamı

4 yorum:

hayri dedi ki...

slm emegine saglik kardes ben n 95 kullaniyorum ama navigasyon calismadi dediklerini aynen uyguladim ne yapmam lazim tskler

hayri dedi ki...

slm kardes emegine saglik herseyi cok guzel anladmissin tskler ama bi sorum olcak size ben nokia N95 kullaniyorum sidedekinleri aynilarini uyguladim ama harita acilinca GARMIN aderini ziyared edin diyo n 95 kendinde GPS var nasil olcak aca yardimci olursan sevinirim tskler

hayri dedi ki...

slm kardes emegine saglik herseyi cok guzel anladmissin tskler ama bi sorum olcak size ben nokia N95 kullaniyorum sidedekinleri aynilarini uyguladim ama harita acilinca GARMIN aderini ziyared edin diyo n 95 kendinde GPS var nasil olcak aca yardimci olursan sevinirim tskler

zgr dedi ki...

hocam olayı anladım ancak N71 e kurduğumda garminin açılış sayfası çıkıp kapanıyor. sorun ne olabilir

 

Forummax - oyun - Program - Navigasyon - Toyo - site ekle - Genc Uydu - iyi siteler dizini