18 Aralık 2008 Perşembe

Şeytanın Pabucu



Film, isminden de anlaşılacağı üzere, oyun içinde oyunların oynandığı,
bir sürü sahte kimliğin kol gezdiği, dolandırılan dolandırıcıların
bir ipte cambazlık yapmaya kalktığı enteresan bir atmosferde geçiyor.

Konusu Yönetmen : Turgut Yasalar, Hilal Bakkaloğlu
Yapımcı : Mia Film / Banu Akdeniz
Senaryo : Aslı Doğan, Turgut Yasalar, Hilal Bakkaloğlu
Oynayanlar : Fatih Ürek, Aysun Kayacı, Yılmaz Gruda, Hüseyin Avni Danyal, Barış Falay, Ahmet
Erkut, Serhat Talay, Ahmet Varlı, Güngör Gün, Yalçın Yaşar ve İlyas Salman.
Görüntü Yönetmeni : Gökhan Atılmış
Müzik : Cengiz Onural, Bora Ebeoğlu
Sanat Yönetmeni : Erol Taştan
Türü : Komedi


Şeytanın Pabucu, ilerlemiş yaşına rağmen yaşlı ablası Nebahat ile birlikte yaşayan, zamanını kumarda ve altı ganyanda para kaybederek geçiren Burhan’ın (Fatih Ürek) trajikomik hikayesini anlatıyor.


Yaşamını hiçbir zaman düzene sokamayan ve “uçan kuşa” borçlu durumundan bir türlü kurtulamayan Burhan, bir mafya babasına kumar masasında borçlanınca tam bir çıkmaza girer. Bu işten paçasını kurtarmaya çalışırken belalar zincirine takılan Burhan’ın rüyası onu bu darboğazdan kurtaracak bir ışığın müjdecisi gibidir: Ak sakallı yaşlı dede ona, ilahi bir mesaj vermiştir. Hacca gidecek tövbe edecek ve bu manevi haz ona muhteşem bir hazinenin kapılarını açacaktır.


Ablasıyla birlikte Mekke’ye mukaddes topraklara giden Burhan, “şeytan taşlama” sırasında ise hayattaki tek yakını, her şeyi ablasını kaybeder. İstanbul’a döndüğünde mafyanın elinde kurtulmasının ise tek bir yolu vardır; yaşlı ablasının kılığına girmek. O artık peşindeki adamlardan kurtulacak, ablasının emekli maaşını harcayabilecek ve her şeyden önemlisi büyük platonik aşkı komşunun seksi kızı Aysel’e (Aysun Kayacı) daha yakın olabilecektir. Ancak Burhan’ın sefası hiç de uzun sürmez. Hacı “Burhan” ablanın başına gelen sürpriz olaylar ona geçmişini aratacak cinstendir.
Notlar

Mia Film, efektleri, senaryosu ve kurgusuyla Türk Sinema tarihine

En ilginç ve en korkunç” film olarak geçen MUSALLAT’ın ardından, yine ses getirecek ve gündem yaratacak bir komediye imza atıyor: ŞEYTANIN PABUCU


Biraz sirk tadında tam bir maskeli baloyu andıran bu ortamda kahramanlarımız “Şeytana Pabucunu ters giydirmeye" çalışırlarken, zaman zaman kendileri aşılmaz girdaplara sürükleniyorlar… Müzik dünyasının ünlü ismi Fatih Ürek - Burhan rolüyle muhteşem bir performans sergileyerek, beyazperde de iddialı olduğunu kanıtlayacak. Filmde Ürek’in partnerleri de yine sanat dünyasında ustalıklarını kanıtlamış isimler: Aysun Kayacı, Yılmaz Gruda, Hüseyin Avni Danyal, Barış Falay, Ahmet Erkut, Serhat Talay, Ahmet Varlı, Güngör Gün, Yalçın Yaşar ve İlyas Salman…


Yapımcılığını Banu Akdeniz’in üstlendiği Şeytanın Pabucu’nun yönetmenleri ise yine başarılı yapımlara imza atmış iki isim; Turgut Yasalar ve Hilal Bakkaloğlu. Senaryoyu ise Yasalar, Bakkaloğlu ve Aslı Doğan birlikte kaleme aldı.
ŞEYTANIN PABUCU FOTOĞRAFLARI




Devamı

Hiç yorum yok:

 

Forummax - oyun - Program - Navigasyon - Toyo - site ekle - Genc Uydu - iyi siteler dizini