18 Aralık 2008 Perşembe

Sıcak



SICAK FİLMİ KÜNYE

Yönetmen & Yapımcı: ABDULLAH OĞUZ
Senaryo: İBRAHİM ALTUN, ABDULLAH OĞUZ
Sanat Yönetmeni: YELKAN İŞKORKUTAN
Görüntü Yönetmeni: KEN KELSCH
Müzik: CEM ADRIAN, HAZIM KÖRMÜKÇÜ

OYUNCULAR
Cem Özer: Niko, Ebru Akel: Meryem, Hazım Körmükçü: Yusuf, Gürgen Öz: Adem, Şafak Karali: Başçavuş, Burak Tandoğan: Bekir, Aslı Zen: Ayşe, Agop Çavuşyan: Yüzbaşı


Konusu
Onlar yol arkadaşıydılar…


Yusuf batık gemilerin enkazını çıkartıp satan bir denizcilik firmasında çalışıyor. Güzel karısı Meryem ise özel ders veren mütevazı bir öğretmen ve iki aylık hamile. Karıkoca, Bozcaada açıklarındaki batık gemi projesi için çıktıkları bu kısacık yolculuğun, hiç tanımadıkları bir kadının bıraktığı mektup yüzünden bir karabasana dönüşeceğinden habersizdir henüz.


Aynı saatlerde, karısının başka bir adamla kaçtığını öğrenen ve yardım istemek için umutsuzca o adadaki tek dostu eski dalgıç Niko'yu arayıp duran zavallı asker Adem ise cinnetin eşiğindedir.


Güneş batar, gök yarılır ve o saat geldiğinde kader ortaklarını bir araya getirir. Hayatları kesişen bu dört kişiden birine ölüm yazılmıştır o gece.


Geride kalan üç kişinin kalplerine ise cehennem gibi bir sıcak...
Notlar

  • SICAK filminde ilk kez bir araya gelen Cem Özer, Ebru Akel ve Hazım Körmükçü hem birbirleriyle, hem de rolleriyle tam bir uyum içinde, Bozcaada da çekimlere başladılar.
  • Çekimleri planlanan süre olan 5 haftada biten film için toplam 299 kutu film harcandı.
  • Filmin kavga sahnesi için gelen dublörleri kullanmak istemeyen Hazım Körmükçü ve Cem Özer, bu zor sahneyi kendileri gerçekleştirdi.
  • Sualtı sahneleri için Cem Özer, Ebru Akel ve Gürgen Öz neredeyse gün boyu sualtında kaldılar.
  • Zorlu, araba kazası sahnesi tüm önlemler alındıktan sonra bir seferde çekildi.
  • Feribot sahneleri blok olarak çekildi ve sefer saatlerine göre çekim plânı hazırlanarak yolcuları bekletmeden zorlu feribot sahneleri bir gün içinde gerçekleştirildi.
  • Cem Özer'in canlandırdığı Niko karakterinin evi için, çok eskiden hayvan kesim yeri olarak kullanılan "salhane" isimli yer sanat grubunun uzun çalışmaları sonucu bir balıkçı evine dönüştürüldü.
  • Batığa giden teleferik sanat ekibi tarafından yeniden dizayn edilip, baştan inşa edildi.
  • SICAK filmi, 2008 / 9 Eylül sabahı başladı ve 13 Ekim gece yarısından sonra bitti.
  • Yağmurlu, kaza sahneleri toplam 7 gecede çekildi. 80 tondan fazla deniz suyu kullanıldı. Ebru Akel, Hazım Körmükçü ve Gürgen Öz bu sahnelerin çekimi esnasında her gece en az 6 saat yapay yağmur altında durmak ve geceyi neredeyse sırılsıklam geçirmek zorunda kaldılar.
  • Film çekimlerine, Abdullah Oğuz un diğer sinema filmlerinin kadın oyuncuları Özgü Namal ve Nurgül Yeşilçay da ziyarete geldi.

SICAK FOTOĞRAFLARI




Devamı

Hiç yorum yok:

 

Forummax - oyun - Program - Navigasyon - Toyo - site ekle - Genc Uydu - iyi siteler dizini